Dekor

10 egyszerű és mutatós adventi naptár ötlet

2014-11-19

Egy gyereknek örökké meghatározó emlékei maradnak a családdal együtt töltött karácsonyokról. Bennem is mélyen bevésődve élnek a fények, illatok, hangok, ízek, pillanatok, mint mikor a papámnál egy sárga csengettyűt felhúzva hallgattam a Csendes éj dallamát megunhatatlanul, mint mikor szánkóval mentük a nagyszülőkhöz karácsony este rengeteget hancúrozva közben…

Szülőként már teljesen más szerepkörbe kerültem, enyém lett a feladat, hogy az otthonunkba varázsoljam az ünnepek várakozással, készülődéssel, mézeskalács illattal teli meghitt hangulatát. A várakozás megélésében az adventi naptár adja meg a kellő izgalmat, aminek már nem először állok neki elkészíteni. Persze nem vagyok sem időmilliomos, sem barkács tündér, de mégis valami személyes dologba szeretem elrejteni azokat a bizonyos apróságokat. Az interneten ezernyi jó ötletet találni, melyek közül most olyanokat gyűjtöttem, amiket mindenféle nehézség nélkül el lehet készíteni és nem igényelnek túl sok külön beszerzendő hozzávalót. Még egyelőre nem tudtam választani, melyiket szeressem idén a legjobban, mert mind elbűvölő a maga mókás vagy szépséges bájával.

Kis apróságoknak, üzeneteknek
24 kis tasak, zsinegre csipesszel rögzítve és kedvünk szerint dekorálva.

adventi_naptar1(makeitmyown)

Kis házikókba rejthető kedves, szívhez szóló üzeneteknek – letölthető sablon a kép alatti linkre kattintva.

adventi_naptar2(zugalerie)

Gyerekekre szabva
Nagyszerű ötlet gyerekfotókkal és mintás papírokkal variálni az adventi naptárat.

adventi_naptar3(abeautifulmess)

„Állati” mókás ez a gurigákból és színes kartonokból összeállított erdő részlet. Kell hozzá hely, de a gyerekek tutira imádni fogják.

adventi_naptar4(sung-online)

Mikulás-sereg 24 gurigából – egyetlen hátránya, hogy számszerint pontosan 24 guriga szükségeltetik hozzá. Gyorsan lehet izzítani a családot, ha nem lenne meg a kellő mennyiség, mert amúgy csak annyi a teendő, hogy a kinyomtatott sablont ki kell vágni, fel kell ragasztani a gurigákra, az alját valamivel bereteszelni, és színes papírból 24 kis sityakot készíteni. Színezhető verziójában pedig még a gyerekek is bevonhatóak a készülődésbe.

adventi_naptar5(pysselbolaget)

Karácsonyfa gurigából – ismét 24 guriga az alap, csak itt karácsonyfa formában összeragasztva várja a gyerekeket a napi meglepetések „felszakítására”.

adventi_naptar6(alongcamecherry)

Csomagok és dobozok
Egyszerű csipeszes megoldás – egy lécre kell felragasztani a dekortapasszal vagy festéssel díszített 24 csipeszt, amikre a csomagokat csippenthetjük. A számozás kerülhet a csomagokra vagy akár a lécre felfestve is.

adventi_naptar7(pinterest)

Több vállfa összeragasztásából karácsonyfát formázhatunk, amire már csak fel kell aggatnunk a kis csomagokat.

adventi_naptar8 (frydogdesign)

Az apróságok becsomagolásához natúr csomagolópapír is tökéletesen megfelel, amiket aztán kedvünk szerint dekorálhatunk, akár ilyen mintás, számos matricával is. Ezt egy A4-es méretű matricás papírra érdemes kinyomtatni, majd szétvágni, és már ragasztható is a megfelelő csomagra.

adventi_naptar10(pop-i-cok)

adventi_naptar11(pinterest)

Fekete-fehér dobozok – nyomtatás, vágás, hajtogatás és ragasztás a munka ezekkel a monokróm dobozokkal, de ennyi. A végeredmény pedig magáért beszél.

adventi_naptar12(heylook)

És a végére hagytam az egyik kedvencemet. Egy kis tüneményes falucska, ami a letölthető sablonnak hála könnyedén a lakásunkba csempészhető.

adventi_naptar13(zugalerie)

Források a képek alatti linkre kattintva, ahol részletes képes útmutató és leírás található a megvalósításról, és ahonnan letölthetőek a sablonok is.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..