Dekor

7 különleges tök dekoráció

2014-10-20

Október második felének főszereplője egyértelműen a tök. A szinte végtelen variációban megjelenő dísztökök és a hatalmas sütőtökök élénk színükkel hívogatóan jelezik a zöldséges standokon, hogy elérkezett az ő idejük.

Halloween idején egyre inkább megszokott a tököket rémisztő kinézetűvé formálni, de nem kell feltétlenül rajongani ezért a felhajtásért. Lehet a tökre más szemmel is tekinteni, mint kibelezendő és gondosan kifaragandó alapanyagra. Erőteljes narancs alapszíne, nagy felülete és formája jó alapot ad a festéssel való dekorálásra is. Bár a tököknek alapvetően megvan a maguk egyedisége (dekorálás szempontjából is sokrétűen felhasználhatóak), ez tovább fokozható néhány remek ötlettel. Díszítsük bátran otthonunk magunk festette tökkel, és élvezzük sokáig a látványt, vagy legalábbis addig, amíg helyet nem kell adni a karácsonyi dekorációknak.

Ünnepélyes
Idén leginkább ezen a duplán festett tökön akadt meg a szemem, ami tortatálon gyönyörű asztaldíszként funkcionál.

dekorativ_tokok2(chatelaine)

Cikk-cakkos
Figyelmesen kell leragasztani a tököt, hogy festés után egyforma legyen a cikk-cakk, ettől a kissé pepecs munkától eltekintve érdemes kipróbálni, mert szemet gyönyörködtető lesz a végeredmény.

dekorativ_tokok3(mysweetsavannah)

Pink
Ezek a különböző árnyalatúra festett tökök gyertyatartóra helyezve kifejezetten elegáns hatást keltenek.

dekorativ_tokok4(chatelaine)

Apróságok
Egy kis festéssel annyi de annyiféleképp variálhatunk, amire remek példa ez a csíkos, pöttyös és arany kompozíció is.

dekorativ_tokok5(greenweddingshoes)

Fehér és arany
A fehér és arany szín kombinációjára itt is van még két remek ötlet, amihez a fehér festéken kívül arany filctollra, másik esetben sablonra és arany festékre van szükség.

dekorativ_tokok6(bloglovin)

dekorativ_tokok7(sandandsisal)

Ombre
Bármilyen színkombinációval lehet próbálkozni, a lényeg, hogy nedves vattával ütögessük át a színek találkozásait, így fogjuk ezt az ombre hatást elérni.

dekorativ_tokok8(fun.kyti.me)

Források a képek alatti linkre kattintva, ahol részletes képes útmutató vagy rövid leírás található a megvalósításról.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..