Kő-papír-olló

Adventi koszorú papír gyertyákkal

2014-11-24

A hétvégén ünnepeljük advent első vasárnapját, és ez azt is jelenti, hogy az első gyertyagyújtással kezdetét veszi a készülődéssel és várakozással teli visszaszámlálás egészen karácsonyig. Szép lassan kezdünk hangolódni mi is erre az időszakra.

Elsőként az adventi koszorúval. Minden évben szeretek más alappal, vagy más anyagokkal kísérletezni. Idén sincs ez másképp, már beszereztem a vesszőből készült, már önmagában gyönyörűséges alapot, amit csupán néhány kiegészítő elemmel gondolok dekorálni. De ez most még várat magára a hétvégéig, viszont arra gondoltam, hogy a gyerekszobába is elkélne egy koszorú, amit maga a szoba lakója készíthet el.

Ehhez elsőként az udvarról gyűjtöttünk néhány dekorációs elemet – fenyő és tuja ágakat, tobozokat, piros és narancsszínű bogyókat, és került még a kosárba néhány egész dió is a konyhából. És ha már jött a barátnő, akkor ő sem maradhatott ki a buliból. Így hárman vágtunk bele a koszorúkészítésbe.

adventi_koszoru1

Hozzávalók:

  • karton (koszorú alap)
  • A4-es színes papírok (gyertyákhoz és a lánghoz)
  • termések, bogyók és zöld ágak
  • ragasztó
  • tűzőgép
  • ceruza
  • olló
  • ragasztópisztoly

Néhány dologgal előkészültem a koszorúhoz: az alapot megrajzoltam két tányér segítségével, majd kivágtam – a vastag karton még kifogott volna a gyerek kezeken.

adventi_koszoru2

A lányok kiválasztották a gyertyák színeit, és a lapok hosszabbik oldalából 3 centis csíkokat vágtam – a négy gyertyához összesen 8 szükséges.

adventi_koszoru3

Innentől már jöhetett a munka a lányokkal. Tűzőgéppel merőlegesen megfogattam két papírcsík végét, az átellenes végeket pedig egymásra kellett szorosan hajtogatni. Amikor a lányok végigértek, ismét összetűztem. Ezt még háromszor ismételtük, majd széthúzva elkészültünk a gyertyákkal.

adventi_koszoru4 adventi_koszoru5

Jöttek a gyertyák lángjai. A sárga papírból két darab 4 centis csíkot, a narancsból pedig két 3 centis csíkot vágtam. Ezeket 4 részre feldaraboltam, félbehajtottam, majd a lángformát megrajzoltam. A lányok kivágták, összeragasztották, majd egy kis bohóckodás után kerülhettek is a gyertyákra. Hajtottam egy kis talpacskát a lángok aljából, erre került ragasztó, és már sorra ragasztották is a gyertyákra. Fannival azt beszéltük meg, hogy ő most csak az egyik lángot ragasztja fel, és majd minden egyes vasárnap, ahogy egyre több gyertyát kell meggyújtani, úgy kerülnek fel a koszorújára az ő kis papír lángjai is.

adventi_koszoru6 adventi_koszoru7 adventi_koszoru8 adventi_koszoru9

Az alapra tűztem a négy gyertyát, majd következett a szabad alkotás – kedvükre dekorálhattak az asztalon lévő elemekből. Amint megvolt a kész koncepció, minden elem a helyére került, úgy a forró ragasztópisztollyal véglegesítettem minden egyes ágat, tobozt, bogyót és diót.

adventi_koszoru10 adventi_koszoru11 adventi_koszoru12 adventi_koszoru13 adventi_koszoru14 adventi_koszoru15

Gyűjtéstől egészen a kész koszorúig nekünk olyan másfél óránkba telt ez a kis vasárnap délutáni móka. Imádtam minden egyes momentumát!

Ha tetszik, készítsétek el Ti is.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..