Kő-papír-olló

Csillogó díszes karácsonyfa

2014-12-08

Az adventi koszorún vasárnap már két gyertya lángja fénylett, ami azt jelenti, hogy lassan a karácsonyi készülődés félidejéhez érkezünk, innentől pedig valamiért a máskor ólomlábakon cammogó idő Gyalogkakukk üzemmódba kapcsol. Így mára egy olyan ötletet hoztam, ami ajándéknak is tökéletesen megfelel. A nagyszülők biztos odalennének egy ilyen gyönyörű meglepetéstől, annál szebbet pedig nem is kaphatnának az unokától, mint amit maga készít csupa szeretettel.

Tóth-Kása Ottília Tépkedős-ragasztós foglalkoztatója nagy kedvencünk volt anno. Az ötlet onnan jött, így most nem álltunk neki rajzolni vagy festeni karácsonyfát, hanem tépkedtük és ragasztottuk. A nyárról maradt csillámtetkó készletből pedig a színes csillámokat szedtem elő, a díszeket ezzel bolondítottuk meg.

kfa1

Hozzávalók:

  • kék A4- es karton
  • barna karton vagy papír (fa törzsének)
  • világosabb és sötétebb zöld papír
  • színes papírok a díszekhez (rózsaszín, narancs, piros)
  • sárga papír (csillagnak)
  • fehér tempera
  • színes csillámok
  • folyékony és stiftes ragasztó
  • olló
  • fültisztító pálcika

Tegyük a sötétkék kartont magunk elé állítva, majd a különböző zöld színű papírokból tépkedjünk csíkokat. (Mi a fenyők hajtogatásából megmaradt csíkokat használtuk fel.) Felváltva tegyük a sötét és a világoszöld színeket, mindig kicsivel rövidebb csíkokat tépkedve.

kfa2

Vágjunk barna papírból törzset, majd ragasszuk fel a fa vágott és tépkedett elemeit.

kfa3

Tetejére sárga papírból vágjunk csillagot, a fára pedig kerek díszeket.

kfa4

Jöhet a csillámozás. Nem igazán tudtam megbarátkozni a csillámtetkó készlettel a nyáron (de nem is nekem kellett), mert körülöttünk is mindig minden csupa csillámos volt. De most félretettem ellenérzéseim, hogy a karácsonyfára csillogó díszek kerülhessenek, na és persze melyik lány ne lenne oda egy kis csillámszórásért. Érdemes jó nagy papírt a munkafelület alá tenni, így a végén könnyebb és jóval gyorsabb a csillámeltakarítás.

A kivágott kör díszeket alaposan kenjük meg stiftes ragasztóval. A csillámtetkó készlethez tartozó ecsetet mártsuk a csillámba és kenjük rá a csillámot a beragasztózott díszre. A másik felére nyomjunk egy kevés folyékony ragasztót, és ragasszuk fel a karácsonyfára. (Ha nincs ecsetetek, akkor szórjátok meg a díszt csillámmal és ujjheggyel ütögessétek bele.)

kfa5kfa9

És a képen persze gyönyörűen eshet a hó karácsonykor. Fehér temperából nyomjunk egy adagot egy kis tálkába, majd kevés vízzel hígítsuk fel. Ebbe mártsuk a pálcikákat és pöttyözzük meg vele a képet.

kfa6kfa7

A végeredmény szerintem gyönyörű lett. Imádom a karácsonyfákat, mert olyan titkos képességgel rendelkeznek, amivel képesek annyival, de annyival megszépíteni ezt az ünnepet.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..