Dekor

Egyszerű, hangulatos őszi dekorációk

2014-10-02

Az ősz szeretetét Petőfi oly gyönyörűen fogalmazta meg versében (Itt van az ősz, itt van újra…), hogy legszívesebben azonnal kilépnék az ajtón, és távol a nyüzsgő város zajától tapasztalnám meg minden egyes sorát. Persze jól tudom, nem lehet mindig mindent azonnal, így most jöjjön néhány kép, melyekkel otthonunkba varázsolhatunk a versnek, és egyúttal az ősznek a hangulatából.

Őszi tálak
Ennek a tálnak az alap pikantériáját nem szimplán a telepakolt őszi termések adják, hanem maga az alap, a félbe vágott földgömb. Ha nincs otthon egy kidobásra váró darab, akkor megteszi bármilyen tál is. A belevalót pedig egy séta alkalmával összegyűjthetjük.

osz_dekor_otthon1(bhg.com)

osz_dekor_otthon2(bhg.com)

Tök gyertyatartó
A tök szuper dekorációs alap, főleg Halloween alkalmával használjuk előszeretettel. Gyertyatartóként is remekül megállja a helyét, tálcán elhelyezve más termések, esetleg gyümölcsök között, igazán figyelemre méltó kis dekorációt alkothatunk.

osz_dekor_otthon3(bhg.com)

Ágas-bogas
A számtalan színben pompázó faleveleket akár bentről is csodálhatjuk, jobban mondva bent, ha törünk néhány ágat, amit vízzel teli vázába vagy üvegtálba helyezünk. Egyszerű megoldás, mégis olyan hangulatot kölcsönöz lakásunkba, amire jó érzés lesz rápillantani. Néhány levéllel, termés vagy bogyós ággal is elkészíthetjük, a végeredmény hasonlóan gyönyörű lesz. A színes levelekből készült kreáció igaz nem lesz hosszú életű, de ezt hamar orvosolhatjuk egyszerű levélcserével.

osz_dekor_otthon4(bhg.com)

osz_dekor_otthon5(bhg.com)

osz_dekor_otthon6(bhg.com)

osz_dekor_otthon7(bhg.com)

Rönk dekor
Néhány kisebb rönköt is használhatunk alapként, ami tökkel, gyertyával és néhány lehullott falevéllel kiegészítve csodás őszi látványt nyújt.

osz_dekor_otthon8(bhg.com)

Források a képek alatti linkre kattintva, ahol rövid leírás is található a megvalósításról.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..