Kő-papír-olló

Geometriai minták színes alkotása

2015-01-29

Emlékszem, még iskolai feladatként kaptuk, hogy rajzoljunk köröket, és annyiféle dolgot (nap, cseresznye, labda) hozzunk ki belőle, amennyit csak tudunk. A most következő feladat is hasonló alapokon nyugszik. Jó időre le lehet kötni vele a gyereket, ráadásul fantáziáját használva az alkotó képzelet fejlődésében is fontos szerepet játszik. Kiváló ahhoz is, ha a túl izgága gyerek lenyugtatására keresünk valami asztal mellé ülős feladatot.

geometria1

Egyszerűen csak nyomtass különböző geometriai mintás lapokat, tegyél mellé filctollakat, színes ceruzákat, zsírkrétát – attól függően, ki mivel szeret/ne dolgozni, és csak figyeld, mi születik belőle. Egyszerű ötlet, mégis annyi lehetőség rejlik benne.

Én innen válogattam a mintákat.

Semmi nem volt megszabva. Adott volt a minta a papíron, adott a színes filctoll, és ebből születtek a következő variációk. Még olló is előkerült a háromszög kivágására, alján egy szívecskével, így kaptam meg egy nagy ölelés kíséretében. Mondanom sem kell, olvadoztam a meghatottságtól.

geometria2 geometria3 geometria4

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..