Színezd újra

Hócsalogató hóemberek gurigából

2015-01-14

A család már megszokta a gurigák körüli állapotokat, hogy nem a szemétben, hanem a szekrényben a helye. Az elsőre őrültnek tűnő „ugyanmitakarszkezdenivele” hóbortom kiállta az idők próbáját, hisz nem egy dolog készült már nálunk gurigából. Illik rá a mondás, miszerint a nagy ötletek a legegyszerűbb dolgokból jönnek. Eleve nem gondolunk bele, mennyi mindenre lehetne használni, pedig egy kis festés, némi kiegészítő elem után életre kelthetők az amúgy funkciójukban eddig igencsak mást szolgáló papírhengerek.

Így a tél közepén mi mást is mutathatnék, mint hóembereket. Összegyűjtöttem néhány ötletet, felkarolva és terjesztve a guriga-őrületet! A képek alatti linkekre kattintva részletes leírás és képes útmutató is található a megvalósításról.

Sál, sapka zokniból. Itt nemcsak a gurigát, hanem a kinőtt zoknikat is fel tudjuk használni.

hoember_guriga1(redtedart.com)

A különböző mimikával elkészült hóembereket akár tekebábunak is felhasználhatjuk, amiket golyóval, kis labdával, esetleg teniszlabdával próbálhatunk feldönteni.

hoember_guriga6(creativemeinspiredyou.com)

Ahány hóember, annyi karakter. Elő mindennel, ami jól jöhet az alkotáshoz (ágak, zseníliadrót, gombok, szalag, karton, mozgó szemek…), és készülhetnek a különböző figurák.

hoember_guriga3(craftsbycourtney.com)

Anyagok helyett akár festékkel vagy filctollal is dolgozhatunk.

hoember_guriga4(forrás)

Nem maradhatott ki a sorból a tavaly télen megismert és megszeretett Olaf sem.

hoember_guriga5(craftsbyamanda.com)

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..