Dekor

Hófehér karácsonyi díszek porcelán gyurmából

2014-12-16

Több helyen is belefutottam gyönyörű, hófehér díszekbe, és mint kiderült, mind porcelán gyurmából készült. Muszáj volt kipróbálni, amire az iskolai Luca napi vásár pont megfelelő indoknak bizonyult.

Mivel nem tudtam, mire számítsak, egy kisebb adaggal indítottam így elsőre. Ez 1 csésze szódabikarbónát jelentett (meg amúgy sem volt itthon most több). Többi hozzávalót és elkészítési útmutatót részletesen itt találtok. Fázisfotókkal is illusztrálták a készítés menetét, így nem lehet elrontani a folyamatot. Amikor összeállt a kész gyurmám, gyors folpakba csomagoltam és félretettem hűlni.

A szaggatása pont olyan egyszerű, mint a mézeskalácsé, viszont a gyurma felvételét nagyon óvatosan kell végezni, nehogy sérüljön a forma. Lehet alá szórni egy kis keményítőt, vagy sütőpapíron nyújtani (legközelebb biztos valamelyik módszerrel fogok dolgozni), mert nem volt egyszerű művelet szépen felszedni a kiszaggatott díszeket.

disz5

Bevetettünk egy kis zöldet is mintának. A karácsonyfák kiszaggatása előtt egy tujaágat tettem a gyurmára, finoman rásimítottam a sodrófával, majd óvatosan kiemeltem. Úgy szúrtuk ezután a karácsonyfákat, hogy legyen benne valamennyi minta is. Idei szerzemény volt a rókás és az angyalkás szaggató, amik a mézeskalács után ennél a gyurmánál is remekül működtek. Egy szívószállal lyukat szúrtunk az akasztónak, és mehettek a 80 fokos sütőbe száradni egy órát. Félidőben érdemes megfordítani, hogy ne pödrődjön fel a szélük. Mivel nekünk másnap reggelre kellettek, nem volt opció a levegőn való szárítás.

Festeni sem volt időnk, de nem bántam, mert így is nagyon szépek lettek. Szeretem az ennyire letisztult dolgokat, és másnak is bejöttek, mert a másnapi vásáron az összes darab elkelt (naná, hogy a rókásat kapkodták el elsőre). Csak biztatni tudok mindenkit, tényleg érdemes kipróbálni, és az évnek csak ebben az időszakában használt szaggatókat ennél a gyurmánál is bevetni. Egyszerűek, gyönyörűek és tényleg hófehérek!

disz4 disz3 disz2

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..