Kő-papír-olló

Hópelyhes ablakok

2014-12-11

Ajtódísz kipipálva, adventi koszorú elkészítve, papírfenyők a lakás különböző pontján elhelyezve, falra és a hűtőre is került már néhány karácsonyos kép – szóval ünnepi hangulat alakulóban. Úgy gondoltam, most az ablak lesz a soron következő áldozatunk, és mivel idén még nem láttunk gyönyörű pelyhekben hulló hóesést, egyértelmű volt, hogy mi kerüljön a még szabad üvegfelületre.

Csak néhány fehér papírra van hozzá szükség, ceruza, olló és cellux legyen még kézközelben, és már indulhat is a nagyüzemi hópehelygyártás. Percek alatt összedobható: hajtogatás, mintarajzolás, vágás és kész. A hajtogatással és az egyszerű minta kivágásával a gyerekek is boldogulnak.

hp7

Mi 12×12 centis négyzetekkel dolgoztunk, így pont megfelelő méretű hópelyheket kaptunk. 3 különböző mintát választottam innen (13, 17, 18 és a hajtogatás lépéseit is megtaláljátok), hogy legyenek egyforma hópelyheink és egységes a dekoráció.

hp6 hp5 hp4

Az ablak alját beterítettük frissen hullott hóval, és néhány hófödte fenyő között egy hóember is helyet kapott.

hp3 hp2

Mi így varázsoltunk percek alatt csodás hangulatot az ablakokra.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..