Kő-papír-olló

Itt a tél – készülhetnek a hóemberek!

2015-01-09

Átvitt értelemben persze, legalábbis nálunk, mert itt még nem volt valamirevaló havazás, amiből az igazira futotta volna, de még egy rendes hógolyóra sem. Amíg türelmesen várakozunk (mást nem igen tehetünk), addig készülhetnek a meleget jól tűrő, imádnivaló hóemberek papírtányérból, muffin papírból, pillecukorból, vagy akár földimogyoróból. Remek móka, ráadásul az ünnepi díszek után „üresen” maradt lakásban igencsak elkél az ilyen jópofa utánpótlás.

Némelyiket a legkisebbekkel is elkészíthetjük, pár pillanat alatt, míg egyik másik valamivel bonyolultabb. A képek alatti linkekre kattintva részletes leírás és képes útmutató is található a megvalósításról.

Tépkedve-ragasztva

Az egyik legegyszerűbb technika, amivel könnyedén boldogulnak a legkisebb kezek is. Készítsünk sablont, amire majd a gyerekek felragaszthatják a cafatokra tépkedett papírdarabokat.

hoember_8(wunderbare-enkel.de)

Papírtányérból
3 kis papírtányér kilyukasztása és összefűzése helyett akár tűzőgéppel vagy ragasztóval is megoldhatjuk a hóember elemeinek összeillesztését. A többit pedig a gyerekekre bízhatjuk, mivel szeretnék dekorálni, felöltöztetni a hóemberüket.

hoember_1(iheartcraftythings.com)

Muffin papírból
Fehér kartonon rajzoljuk körbe a kilapított muffin papírt, vágjuk ki és ragasszuk össze. Ezután kerülhet a spatulára, majd jöhetnek a mozgó szemek, narancs orr és egyéb kiegészítők. Nem utolsó sorban kitűnő alanya lehet egy kis bábjátékozásnak.

hoember_2 (iheartcraftythings.com)

Pillecukorból
Ha maradt még cukorka karácsonyról, akkor azt most nem megenni ajánlom (amúgy is rendesen kilengett az utóbbi időben az édességfogyasztás mutatója), hanem készülhet belőle akár ilyen kedves hóember. Pillecukor híján pattogatott kukoricából is kirakható.

hoember_3 (kraftsandkiddos.com)

Lufi nyomda
Fehér festékbe mártogatott félig felfújt lufiból egyszerűen nyomdázható hóember.

hoember_4 (cookingwithruthie.com)

Papírfecnikből
Két papírtányérba rendes mennyiségű papírcsík ragasztható, amire kalap, gombok és orr helyezhető.

hoember_9 (housingaforest.com)

Kollázs
Szabad elengedni a fantáziát! Három kör a hóember alapjának, amire újságból bármit kivágva ragaszthatunk. A végeredmény minden esetben garantáltan egyedi lesz.

hoember_6 (readingconfetti.com)

Földimogyoróból
Fehérre festett mogyorókra makk kalapok vannak ragasztva, sálnak pedig lehet zseníliadrót, darab anyag, madzag, szalag…

hoember_7 (sweetpaulmag.com)

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..