Személyes

Karácsonyra hangolódva: 24 nap – 24 ötlet

2014-12-01

Karácsonyt kellő ráhangolódás előzi meg, amivel nemcsak környezetünket, hanem lelkünket is felkészíthetjük az ünnepvárás örömeire. Jézus eljövetelére való várakozás mellett a hétköznapokba költözött izgalom és különleges varázs lengi körül ezt a decemberi időszakot.

A gyerekek nagyon sok mindent tanulnak és tapasztalnak ilyenkor. Megtanulják, hogyan lehet különlegessé tenni ezt az időszakot, hogyan lehet a szimpla hétköznapokat ünnepivé varázsolni és megtapasztalják az adni tudás örömét. Természetesen a karácsony hangulata tőlünk függ, mi szülők formáljuk a közösen töltött, bensőséges pillanatokkal, a karácsony ízeivel, illataival, fényeivel, amik együttesen adnak egy olyan élményt, mely elkíséri egész életükben. Ezt a csodát szeretnénk megteremteni gyermekeinknek, amit ebben a rohanó világban még inkább fontosnak tartok. Figyelmünk, szeretetünk nem kerül semmibe, csak időt kell szánni a legkisebbekre, és ez a lelki tartalom lenne szerintem a karácsony legfontosabb része és egyben üzenete.

Ennek szellemében mától minden nap találtok majd valamilyen apró kis ötletet itt a blogon, melyek segítségével együtt készülődhettek ti is a karácsonyra. Ha van kedvetek, tartsatok velünk, és legyetek együtt egy picit ti is minden nap – alkotva, sütve, várakozva, közben jókat beszélgetve, énekelve…

Kép forrása: pinterest

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..