Kő-papír-olló

Látványos karácsonyi ajtódísz papírból

2014-12-01

Elkezdődött a számolgatás, mennyit kell még aludni Mikulásig, karácsonyig. Persze melyik gyerek ne várná már a jó öreg Nagyszakállút vagy a kis Jézust, és ez így is van jól. Ez az időszak visszaröpít engem is egy kicsit az időben, hisz jó újra hinni a csodákban, és örülni minden egyes apró élménynek, a mézeskalács illatának, a szikrázó fényeknek, az ünneplőbe öltöztetett otthonnak, a saját készítésű ajándékoknak, a karácsonyi vásárok hangulatának – és mind-mind remek alkalom arra, hogy együtt legyünk, beszélgessünk, közösen alkossunk. Most elsőként egy karácsonyi ajtódíszt, ami nagyon egyszerű, szuper gyors és látványnak sem utolsó.

ajtodisz1

Hozzávalók:

  • 1 db karácsonyi mintás scrapbook papír
  • karton (alapnak)
  • piros kartonpapír
  • sárga papír
  • ceruza
  • olló
  • ragasztó

A kartonból vágjuk ki az alapot. Ehhez egy pizzasütő forma és egy tányér segítségével megrajzoltam a két kört, amit ollóval és belül papírvágó késsel vágtam körbe.

ajtodisz2ajtodisz3

Olyan mintás papírral dolgoztunk, amin a minta eleve csíkozott, így adott volt, hogy nem köröket, hanem csíkokat fogunk belőle kivágni.

ajtodisz4

A hosszú csíkok felvágása után jöhet a darabolás. Ehhez vágjunk le egy megfelelőnek vélt hosszt (ez nekünk 8 centis lett), ami mintaként szolgál, így biztosítva az egyforma fecniket. Gyerekeknek is könnyebb így méretre vágni, csak tegyék a csík elé a mintadarabot, és ahhoz mérten darabolhatnak.

ajtodisz5

Egyesével ragasszuk fel a fecniket, lehetőleg teljesen befedve a kartont. Induljunk el a külső szélétől és haladjunk körbe-körbe befelé.

ajtodisz6

Már így is nagyon mutatós, és aki szeretné, így is kiteheti az ajtóra, vagy egy masnit is köthet rá.

ajtodisz7

Nálunk gyertyára esett a választás. Ehhez rajzoljunk meg a gyertyaformát egy piros kartonra és vágjunk körbe.

ajtodisz8

A gyertya lángját sárga papírra rajzoljuk át, vágjuk ki és ragasszuk fel. Fekete filccel kanócot is lehet belerajzolni. Már csak ragasszuk az alapra és készen is vagyunk!

ajtodisz9ajtodisz10

A vágástól a gyertya felragasztásáig körülbelül fél óránkba telt ez az ajtódísz. Egyszerű egy gyerek számára is, ezáltal élvezhető, főképp a gyönyörűséges végeredményt tekintve.

ajtodisz12

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..