Oktató

Memóriajáték karácsonyi mintákkal

2014-12-12

A karácsonyig tartó várakozás napjaiban sokat segít az adventi naptár. A naponta kinyitható apró meglepetések örömtelivé teszik ezt az időszakot, ráadásul követhetővé a gyerekek számára a karácsony eljövetelének idejét. Viszont nálunk emiatt nem kell ébresztőt fújni reggel, sőt, sajna nekem is korábban kell kikászálódnom a jó meleg dunyha alól. A naptárban megbúvó kis meglepetések annyira lázban tartják a gyermeket, hogy jóval az ébresztő csörgése előtt már rohan is kibontani az épp soron következő nap csomagját. Tegnap memória kártya egy darabját rejtette, és suli után már álltunk is neki a játék előkészületeinek.

A Crazy little projects oldalán találtam egy kedves karácsonyi figurákból álló sablont, amit csak kinyomtattam A3-as lapra, hozzá kartonpapírból 48 db kis kockát vágtam. Innentől annyi volt csak a dolgunk, hogy kivágtuk és felragasztottuk a kártyák minden egyes darabját, és már csaptunk is bele egy jó kis memóriajátékozásba. (Nem kell feltétlen kinyomtatni a sablont, a gyerekekkel akár magatok is megrajzolhatjátok a különböző mintákat. Erre nekünk nem volt időnk így hétköznap.)

kartya1 kartya2 kartya3 kartya4 kartya7

Azért is tetszett meg nagyon, mert olyan képeket, figurákat tartalmaz, amelyek az ünnepvárás idején valóban megjelennek, még ha nem is mindig látjuk őket (rénszarvas, angyalka). Másrészt remek játék, mert nagyon jól fejleszti a megfigyelőképességet, a koncentrációt, amire igencsak szükség van az egyes figurák megjegyzéséhez.

A játékszabály a szokásos: a lapokat mintával lefelé tegyük le, majd kettesével fordítgassuk fel, addig, amíg az összes mintának meg nem találjuk a párját.

kartya8kartya9

Jött az ötlet, hogy Fekete Péterezzünk vele, még arra is tökéletesen megfelelt. Persze csak a fél paklival egyszerre, az összes nem fért volna el a kezünkben. A manóból így egy kis időre Fekete Péter lett.

kartya12

Hasznos játék, kedves és szerethető figurákkal, amivel mostanság szerintem elég sűrűn fogunk játszani.

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..