Kő-papír-olló

Őszi kalandok levelekkel

2014-10-01

Nagyon-nagyon szeretem az őszt a maga kellemes, melegséget árasztó színeivel. Nehezen lehet betelni a látvánnyal, amikor a zöld lombok elkezdenek sárga, narancs, piros, lila, okker, rozsda és megannyi színbe változni. Hozzá az avar illata, a napnak még kellemesen melengető sugara, a talált kincsek szedése, ami egyszerűen megunhatatlan, hiszen mindig találni szebbet, formásabbat, színesebbet az előzőnél, és csak akkor „muszáj” abbahagyni, ha már nem lehet hová tenni, és még a kezünkbe sem férne el anélkül, hogy másik két-három valamit el ne potyogtatnánk közbe. Nem véletlen, hogy amikor csak tehetem, élvezem ennek a változásnak a színes, illatos, kincsekkel telihullatott pillanatait. Otthon pedig a nagy kupac gyűjteményből kezdődhet az alkotás, vagy a kitalálása, hogy mi is készüljön belőle.

De nem szaladnék ennyire előre, hiszen a szabadban töltött móka nem feltétlen kell, hogy véget érjen a nagy sétával és a gyűjtögetéssel. A színes levelekkel el lehet játszani akár az udvaron, akár az erdőben is – kihasználva még a jó időben minél hosszabb szabadban tartózkodást. Lehet rendezgetni színek szerint, kör alakban, egyenesen vagy csigavonalban, de igazából bármilyen forma kirakható levelekből, amit csak elképzelünk. Akár faágakat is fel lehet használni egy-egy forma kirakására, amit aztán felosztva ki lehet rakosgatni mindenféle talált kinccsel. Tobozokból, levelekből, ágakból, kavicsokból mandala minta is formázható…

Élvezzétek Ti is az őszt, amikor az időjárás is engedi, és gyűjtsetek, alkossatok kedvetek szerint! Nem mellékesen jegyezném meg, hogy otthon ne hagyjátok a telefont vagy a fényképezőt, mert ennyi szín között igazán csodás képek készülhetnek.

osz_levelek_termeszet1

osz_levelek_termeszet2

osz_levelek_termeszet3

osz_levelek_termeszet4

osz_levelek_termeszet5

osz_levelek_termeszet6

Képek forrása: pinterest.com

 

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..