Rólam

Amióta lányom van, újra felfedeztem az elmélyült alkotás örömét. Valahogy az évek során elmaradt az életemből, nem képezték már ilyen típusú feladatok a mindennapokat, magamtól pedig eszembe sem jutott leülni és mondjuk csak úgy rajzolni. Több helyen olvastam, hogy egy gyermek születése mennyi mindenben meg tudja változtatni az ember addigi „kis” életét (és itt most nem csupán az etetés, altatás és hasonló feladatok sokaságára gondolok). Nekem a közös alkotás örömét adta, aminek végtelenül örülök, hiszen amellett, hogy kikapcsol, megnyugtat, pihentet, olyan energiákkal tölt fel, amiket aztán kamatoztathatok az élet más területén is. (Mint például ez a blog.)

Benkő Orsi

Gyerekekre nézve is rengeteg pozitív hatással van az ilyen típusú közös alkalom. Alapjában véve ők még ösztönösen kreatívak, kíváncsiak, fantáziaviláguk színes, így nagyon fontos, hogy ezt a tiszta, őszinte világot minél tovább megőrizzék. Ebben van nekem, mint szülőnek fontos szerepem. Amikor időt találok rá, otthon előveszem a festékeket, papírokat, ceruzákat, ragasztót… és kedvünkre leülünk közösen kreatívkodni. Itt, ezen a blogon szeretném veled is megosztani, megmutatni, miket alkotunk mi, és milyen sokfélét lehetne még (ha például lenne egy fiam, vagy visszamehetnék az időben). Bátran ér nekiállni, elkészíteni, ami megtetszett, és remélem, hasonlóan inspiráló és örömteli pillanatokban lesz részetek együtt, mint nekem a lányommal.

A Majsi & Poppet egy olyan blog, ahol a kreatív alkotói tevékenység és a szülővel eltöltött idő közös élménnyé formálódik.

Benkő Orsolya vagyok, egygyermekes édesanya, ének-zene tanár, szerkesztő-újságíró és ennek a blognak a szerzője.

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..