Kő-papír-olló

Variációk egy témára: karácsonyi képeslapok

2014-12-18

Manapság annyira nem szokás képeslapokat küldeni karácsonykor. A mai világban, amikor ennyi kütyüvel vesszük körül magunkat, elintézzük a dolgot egy sms-el, vagy kitesszük valamelyik közösségi csatornára, hogy „Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk”! Hát hol van ebben kérem szépen a szívből jövő jókívánságunk és figyelmességünk? Lehet, hogy én vagyok csak ennyire kőkorszaki, de híve vagyok a személyes dolgoknak, és egy szép gesztusnak gondolom a karácsonyi üdvözleteket. Mindenkinek vannak olyan szerettei, akik egy sms-nél több figyelmet is megérdemelnek. Nekik készülhetnek saját kezűleg karácsonyi üdvözlőlapok, amiket majd a postás bácsira bízva küldünk el. Szerintem kedves dolog így is gondolni azokra, akiket szeretünk, főleg ha sok kilométernyi távolságra vannak tőlünk.

Kipakoltam sokféle alapanyagot, és készültek a különböző angyalkás, karácsonyfás, Rudolfos variációk. Mutatom azokat, amik már úton vannak a címzettek felé. Reméljük legalább akkora örömet fogunk okozni velük, mint amekkora szeretettel és lelkesedéssel készültek.

Angyalkás
Kék karton az alapja, amire fehér ruha lett vágva, feje körzővel megrajzolt bőrszínre hajazó papírból (nem tudom pontosabban leírni ezt a színt) lett kivágva, szárnyai pedig mintás pauszpapírból. Az angyalka hátuljára kell ragasztani először a szárnyakat, majd elölről a fejét, végül pedig kerülhet a kartonra. Hajának nagyjából egyforma hosszú csillogó szálú kötözőt vágtunk, kezébe pedig farfalle tészta került, ami ecsettel meg lett kenve ragasztóval, arra pedig arany színű csillámpor szórtunk.

lap3

Karácsonyfás gombokkal
A gombokból kirakott karácsonyfa készült el a leggyorsabban. Csak ki kell rakni a karácsonyfa formát gombokból, majd egyesével felragasztani (a gomb csomag OBI-s szerzemény).

lap4

Hóemberes
Ennek is kék karton az alapja, amire 3 különböző méretű fehér gombot ragasztottunk. (Most milyen jól jött, hogy évek óta gyűjtögetem a ruhákhoz kapott pótgombokat.)Sálnak egy kis darab szalag lett felragasztva, fehér tollal pedig hópelyhek kerültek még rá.

lap5

Rudolfos
A nagy piros orrú Rudolf sem maradhatott ki a sorból. Piros gomb lett az orra, az arca pedig fekete tűfilccel lett megrajzolva.

lap1

Karácsonyfás papírcsíkokkal
Különböző mintás karácsonyi csomagolópapírokkal nagyon színes és mutatós karácsonyfát lehet készíteni, de működik különböző színű papírokkal is. Ehhez vágjunk egyforma vastag csíkokat, amiket egyre rövidebb hosszra vágva ragasszunk egymás fölé. Kerülhet csillag a tetejére sárga papírból, vagy ha van csillagos matricánk, akkor abból.

lap2

You Might Also Like

Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..